Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Κατασκευή : Ζευγαρώστρα 80χ40χ40 !!!


Η ζευγαρώστρα έχει διαστάσεις 80χ40χ40 και έχει γίνει αδιαβροχοποίηση με... Νανοτεχνολογία !!  


 Τι είναι η Νανοτεχνολογία !!!

Νανοτεχνολογία είναι ο κλάδος της επιστήμης που έχει ως σκοπό να δημιουργήσει σωματίδια ύλης, τα οποία είναι πολύ μικρά σε μέγεθος – συνήθως 100 νανόμετρα ή μικρότερα. Ένα νανόμετρο (nm) είναι ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου (10-9 m). 

Για ν’ αντιληφθεί κανείς το σχετικό μέγεθος ενός νανόμετρου προς το μέτρο, μπορεί να φανταστεί το εξής: Αν η γη είναι όσο ένα μέτρο, τότε το νανόμετρο είναι όσο ένα μήλο. Όταν ένα κοινό υλικό μικραίνει σε επίπεδο νανοκλίμακας, τότε παρουσιάζει πρωτότυπες και μοναδικές ιδιότητες, σε σχέση με τα μόρια ή τα ευμεγέθη, κλασικά υλικά όπως τα γνωρίζουμε.

Έτσι, αναπτύσσουμε μοναδικές εφαρμογές με όχημα τη νανοτεχνολογία, με σκοπό να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον τελικό χρήστη, γνώσεις ή υψηλό κόστος. Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για μια νέα επιστήμη, η οποία στα επόμενα χρόνια θ’ ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Η νανοτεχνολογία σήμερα εφαρμόζεται:

*Στην Ιατρική με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς σε λίγο καιρό ασθένειες, που μέχρι πρόσφατα ήταν ανίατες, θα καταπολεμηθούν.
*Στο Διάστημα για προστασία των διαστημικών σταθμών.
*Στην πληροφορική, όπου νέες γενιές επεξεργαστών κατασκευάζονται και θα ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
*Σε καταναλωτικά προϊόντα, τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό, με στόχο να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και ασφαλέστερη.
*Στα επόμενα χρόνια τα πάντα στη ζωή μας, από το ψωμί μέχρι τα πιο πολύπλοκα αντικείμενα, θα περιέχουν στοιχεία νανοτεχνολογίας.
Και αφού διαβάσαμε όλα αυτά τα σημαντικά-ασήμαντα στοιχεία... πάμε να δούμε την κατασκευή μας βήμα βήμα !!  

Μελαμίνη άσπρη με διαστάσεις 80χ40χ40 !! Οπου υπάρχουν ενώσεις έχει περαστεί πρωτίστως με ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και μετά το στέγνωμα 24 ωρών πέρασμα με Αντιμουχλική Σιλικόνη !!

Μπήκε και η πλάτη με χαρτομελαμίνη 3 χιλ. περασμένη και αυτή με ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ για πλήρη αδιαβροχοποίηση !! 


Πάμε τώρα στην παρακάτω φώτο να εξηγήσουμε τη βλέπουμε ! 
Εχω κόψει ένα ξύλο 40 εκατοστά βάθος, το τοποθέτησα ακριβώς στο κέντρο, όπου εκεί επάνω βίδωσα έναν οδηγό τον οποίο βρίσκουμε σε χρώματα σιδηρικά αλλά και σε καταστήματα ξυλείας. Ακριβώς από πάνω διακρίνετε (φαίνεται καλύτερα και σε παρακάτω φωτο) και εκεί ο οδηγός. Εκεί συρταρώνεται το χώρισμα της ζευγαρώστρας !! 
Έφτιαξα 2 συρτάρια με πηχάκια που έκοψα περίπου στα 1.5χ1.5 εκατοστά !! Για πάτος μπήκε η ίδια χαρτομελαμίνη 3 χιλ. η οποία και αυτή και τα πηχάκια περάστηκαν με Νανοτεχνολογία !! Το ίδιο και η πρόσοψη με τα χερουλάκια !!

Μία πιο κοντινή ! Τα άσπρα πλαστικά είναι βιδωτά παταράκια όπου εκεί θα πατήσει το πλέγμα για να αποφύγω επαφή των πουλιών με ακαθαρσίες !!Κόψιμο πλέγματος στης σωστές διαστάσεις !!
Μια γενικότερη εικόνα από τα πρώτα βήματα (εδώ φαίνονται καλύτερα οι οδηγοί του χωρίσματος) !! 


Πάμε τώρα στα πηχάκια περιμετρικά του εσωτερικού της ζευγαρώστρας !! Ο λόγος που τα τοποθέτησα είναι ότι δεν ήθελα με τίποτα να χαλάσω την μελαμίνη πατώντας εκεί με τρυπήματα-χτυπήματα για να στερεώσω το πλέγμα της πρόσοψης !!


Βιδώθηκαν και τα κάθετα πηχάκια με γωνίες !!! Ενα λαθάκι εδώ είναι το εξής : Προσέξτε πώς...κάνοντας ένα μικρό φάγωμα στα πηχάκια στην κάτω μεριά πάτησα όμορφα επάνω στον σιδερένιο οδηγό !! Δεν έκανα όμως το ίδιο στην επάνω πλευρά !!! Στην επόμενη ζευγαρώστρα θα διορθωθεί !! ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & Σιλικόνη σε ματίσεις (τα απομεινάρια έχουν αφαιρεθεί) !!

Πριν αρχίσω να εφαρμόζω το πλέγμα που είχα είδη ετοιμάσει...μερικές πρόβες !!! Τα κοψίματα διακρίνονται καθαρά & έγιναν με σβουράκι και τρόχισμα για της λεπτομέρειες με ειδικό εξάρτημα που θα δείτε παρακάτω !!
Εδώ πρόβαρα 3 διαφορετικές ποτίστρες σε μέγεθος & σχήμα στομίου να δω αν κουμπώνουν σωστά !!! Τελικός εφαρμογή άψογη και στης 3 !!
Φινίρισμα για τυχών δοντάκια...με συνέπεια γρατζουνίες στα χέρια !!! 
Και εδώ αρχίζει η τοποθέτηση του πλέγματος !!! Διακρίνετε η "αντιρίδα" για να μην καταπονηθεί με τα χτυπήματα το πηχάκι με πιθανότητα ακόμα και να σπάσει !!!! Αυτό έγινε σε κάθε δίχαλο !!!
Εδώ φτιάνω το πορτάκι του ανοίγματος για να μπει η ταΐστρα !! 
Ετοιμο να τοποθετηθεί !! Εδώ διακρίνεται καλύτερα και το φάγωμα του ξύλου αριστερά που...έπρεπε να κάνω και στην επάνω πλευρά !! 
Άποψη από πάνω !! ταΐστρα στην θέση της με τέλεια εφαρμογή και εδώ. Φαίνονται και μερικά από τα εργαλεία...

Η κατασκευή έφτασε στο τέλος της με το χώρισμα να μπαίνει στην θέση του !!!3 γωνίες για όσους έχουν σκοπό να κρεμάσουν την ζευγαρώστρα !

Πιστεύω να βρείτε χρήσιμη την κατασκευή και να την φτιάξετε και εσείς !!!!
Εδώ είναι και το σχετικό βίντεο της κατασκευής ---->  http://adf.ly/O8DxM