Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Φτερά & Πούπουλα από τρεις αδύναμες ψυχούλες !!! (12/10/2013)



Αφορμή για το σημερινό άρθρο στάθηκε ένα μήνυμα από έναν αναγνώστη του blog, ο οποίος έχασε την προηγούμενη εβδομάδα 2 καναρίνια & 1 παπαγαλάκι από επίθεση αρπακτικού στο μπαλκόνι του στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επέστρεψε από την εργασία του, και έντρομη μια γειτόνισσα, του είπε να τρέξει γρήγορα στο μπαλκόνι του γιατί είδε ένα μεγάλο πουλί να έχει καρφωθεί επάνω στα κλουβιά και να τα χτυπάει !! Προσπαθούσε η γυναίκα λέει σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναγνώστη πάντα, να αποτρέψει την επίθεση στα κλουβιά πετώντας πέτρες... και οτιδήποτε έβρισκε μπροστά της !!  Μάταιος κόπος... !! 
Το αποτέλεσμα φτερά και πούπουλα.... από τρεις αδύναμες ψυχούλες χωρίς κάποια προστασία !! 

Κύριοι... όποιος έχει πουλιά στην κατοχή του, και κυρίως εκτός σπιτιού οφείλει και να τα προστατέψει !! Αλλιώς ας τα αφήσει ελεύθερα....

Δεν αφήνουμε ποτέ κλουβιά στα μπαλκόνια χωρίς κάποια στοιχειώδες κάλυψη. Έστω κάτι από επάνω να μην είναι ορατά στα "δυνατά" μάτια των αρπακτικών !! Ακόμα και ένα πλαστικό δίχτυ περιμετρικά του κλουβιού μας μπορεί να αποτρέψει μια επίθεση !! Λύσεις υπάρχουν !! 
Τα δικά μου μέτρα προστασίας τα έχω πάρει από πριν αποκτήσω το πρώτο μου πουλάκι, με την κατασκευή της μεγάλης κλούβας μου. "Διπλό γαλβανιζέ πλέγμα με ενδιάμεσο κενό 5 εκατοστά... και τελευταία πρόσθεσα και σύτα αλουμινίου στο 100% κάλυψης, επειδή φέτος το καλοκαίρι παρατήρησα της μεγάλες μύγες επάνω σε αυγά και αυγοτροφές !! Μέσα πλέων δεν περνάει ούτε κουνούπι...!! 



Και για να το ξεκαθαρίσουμε...
Όσο το φυσικό περιβάλλον των άγριων πτηνών υποβαθμίζεται και ευτελίζεται εκεί έξω, και γενικώς καταστρέφεται από τους ανθρώπους με συνέπεια αυτά να μην μπορούν να βρουν τροφή, οι επιθέσεις σε πτηνά συντροφιάς, θα είναι όλο και συχνότερες !!  Ο φταίχτης φυσικά... είναι δυστυχώς και πάλι ο άνθρωπος, που με τα φυτοφάρμακα και γενικά ότι μας ψεκάζουν από... ψηλά έχουμε καταφέρει να διαλύσουμε την διατροφική τους αλυσίδα, γι'αυτό "ΟΧΙ" δεν φταίνε τα άγρια πτηνά που απλά προσπαθούν να επιβιώσουν !! Οταν σκοτώνεις για να τραφείς είναι μέσα στους νόμους της φύσης !! 
Τελευταία διαβάζω στο ίντερνετ ολοένα και περισσότερο επιθέσεις σε εξωτερικές εκτροφές !! Είτε από πετούμενα αρπακτικά... είτε από τετράποδα αρπακτικά (γάτες...ποντίκια.. ...κουνάβια κλπ) !!  Πάρτε μέτρα για να μην έχετε περιπτώσεις όπως αυτές στα βίντεο !!

     video 1 ---> http://adf.ly/XRrZK

    video 2 ---> http://adf.ly/XRrg6
 ...Υπάρχουν και τα μεγαλύτερα βέβαια αρπακτικά όπως αυτό με τα... 2 πόδια !! Σωστά καταλάβατε.... είναι ο άνθρωπος !!!!

video 3 ---> http://adf.ly/XRshA
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου