Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η νέες εγκαταστάσεις για την εκτροφή Καρδερίνας 2014 !!!

Ξεκίνησαν σήμερα πρωί η εγκαταστάσεις για την συνέχιση της αναπαραγωγής Καρδερίνας για το 2014 !! Οι χώροι που θα εγκατασταθούν όπως βλέπετε στης φώτο (δείτε εδώ)είναι σε διπλανή οικοδομή, και έτσι δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και μεγάλα πράγματα !! .....Και πάλι καλά δηλαδή... που πήραμε και έγκριση από τον ιδιοκτήτη για πρόχειρες κατασκευές !!!

Ο χώρος έχει διαστάσεις 2.10 μήκος Χ 1.20 βάθος Χ 3 μέτρα ύψος !!   Ασφαλώς δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο ύψος μιας και η καρδερίνα απαιτεί χαμηλό σκέπαστρο για να νιώθει ασφαλής !! Οπότε υπολογίζω το ύψος να το πάω στα 2 - 2.20 μέτρα !!! 

Σε δίλημμα είμαι αν θα αφήσω τον χώρο ως έχει (1 ζευγάρι καρδερίνες), ή αν θα τον χωρίσω ακριβώς στην μέση με χώρισμα (MDF για να μην βλέπονται μεταξύ τους..) για 2 ζευγάρια Καρδερίνες εκτροφής !! Για τον λόγο αυτόν έφτιαξα 2 πορτάκια και 2 παράθυρα !! Μέχρι το άλλο Σ/Κ που θα συνεχίσω την κατασκευή θα το δω αυτό... !!

Ο φωτισμός είναι άφθονος και ο αερισμός εξαιρετικός !! Θα πέσει και το άσπρισμα με σβησμένο ασβέστη εσωτερικά όποτε όλα καλά !! 
Από επάνω στο σκέπαστρο θα μπουν λάμπες Arcadia, πιθανών με αυτόματο σύστημα ανατολής δύσης !! 








Συνέχεια της κατασκευής σήμερα 16/11/2013

Τοποθετήθηκε το υπόλοιπο πλέγμα, φτιάχτηκαν τα παραθυράκια, φτιάχτηκαν τα πορτάκια που θα μπαίνουν οι εξωτερικές ταΐστρες, μπήκαν οι σύρτες, και ασπρίστηκε με σβησμένο ασβέστη. Αύριο το δεύτερο χέρι ασπρίσματος και οι καρδερίνες εκτροφής μου θα κάνουν τα εγκαίνια !! 



Σβησμένος ασβέστης με λίγο λαδάκι για να κολλάει !!  



Ποτίστρες, ταΐστρες, άσπρισμα και σχεδόν όλα έτοιμα !! Μόλις κάνω και το δεύτερο χέρι ασπρίσματος τα πουλιά μπαίνουν μέσα !




Θα ρίξω και ένα χέρι ασπρίσματος για να καλύψω της πινελιές που υπάρχουν εξωτερικά. Με χαλάνε πολύ.... 



to be continued....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου