Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

πρώτη προσπάθεια δακτυλίωσης στο σπάνιο αυτό πουλάκι αποτυχημένη !!!

φίλοι μου η δακτυλίωση πραγματοποιήθηκε εχτές !!! περάστηκε δαχτυλίδι 2.7 με σχετική ευκολία κάπου στης 7 το απόγευμα !!!

έτυχε να γίνει και με καλή παρέα !! ένα παιδί που γνώρισα μέσα από την αγάπη μας στο χόμπι, ένας νέος πουλιατζής όπως και εμένα, μετά από κουβέντες που είχαμε αλλάξει διαδικτυακά μου έκανε επίσκεψη σήμερα το απόγευμα, και ήπιαμε την freddara μας υπό τον ήχο των πουλιών !!
Να τον ευχαριστήσω και για το πολύ όμορφο δώρο του, ένα πανέμορφο σκουφάτο καναρινάκι 2 μηνών !!! Εντάχθηκε και αυτό στην "ζωή στην μεγάλη κλούβα" !! ο φίλος δεν είχε δει ποτέ πως δαχτυλιδώνουν με κλειστό δαχτυλίδι, και έτυχε να το δει στο καναρινοκαρδέρινο οπότε και η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με περισσότερο ενδιαφέρων !!!!

όλα πήγαν λοιπόν καλά, η φωλιά ελέγχθηκε 3 φορές μετά την δακτυλίωση και λίγο πριν το κούρνιασμα των πουλιών !!!! 

Σήμερα όμως μετά από έλεγχο που έκανα πρωί πρωί το δαχτυλίδι είχε βγει από τον νεοσσό, οπότε το βράδυ πάμε σε δεύτερη προσπάθεια !!!! ΕΔΏ με τον Γιάννη Π.
και εδώ το δύο μηνών καναρινάκι του, χαίρεται τρελές πτήσης στον νέο του χώρο !!!! 
μπανάκι με μηλόξυδο πριν λίγο !! όλα τα πουλιά στην.... πισίνα !!!! λόγω της μεγάλης ζέστης που έχουμε σήμερα εδώ στο Ηράκλειο, το νερό θα αλλάζεται κάθε 2 ώρες μέχρι το απόγευμα !!! 
ο μπαμπάς κάναρος και η μαμά καρδερίνα δίπλα από τον νεοσσό τους !!! 

Γαρδελομάζεμα - γαρδελοπαρεάκι !!! τα 5 από τα 6 καρδερινάκια εκτροφής που έβγαλα πέρσι !! 
πανοραμική άποψη της μεγάλης κλούβας !! 

η ζωή στην μεγάλη κλούβα συνεχίζεται......... !!!