Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

στρώθηκε η πρώτη φωλιά καρδερίνας !!! Δοσολογία tylan για "μαύρη τελεία - black spot"

Το πρώτο ζευγάρι "καρδερίνες εκτροφείς" προχωράει δυναμικά σε αναπαραγωγή !!!! όλοι μαζί θα δούμε και φέτος τη θα γίνει μέσα από πλούσιο φωτορεπορταζ καθώς και σε βίντεο HD !!

H τροφή που χορηγείται αποκλειστικά τους τελευταίους 8-9 μήνες είναι η  BEYERS 80 χωρίς τον βρομόσπορο που ακούει στο όνομα..... "ρούπσεν - rapeseed - canola - ελαιοκράμβη" (ααααα μην με ρωτήσετε τον λόγο.... εδώ θα σας αφήσω να τον ψάξετε μόνοι σας) !!!! 

Στης αρχές ήμουν και εγώ όπως οι περισσότεροι.... ψαρομένος με το να τρέχω να αγοράζω ακριβά μείγματα.... και τρίχες κατσαρές !!! φυσικά και η ΜΑΝΙΤΟΒΑ Τ3 PLATINO είναι εξίσου καλή τροφή !!

Βιταμίνες ??? καμία απολύτως !!!! 
Φάρμακα ??? τίποτα απολύτως.... καμία πρόληψη !!! (είμαι κατά της πρόληψης)
Φέτος δεν προχώρησα σε καμία θεραπεία κατά της μαύρης τελείας που είχα πέρσι !! όσοι παρακολουθείται το ιστολόγιο, θα θυμάστε τη τράβηξα πέρσι χάνοντας 12 μικρά με το κακό αυτό σύμπτωμα !! (σ.σ. γράφω παρακάτω για την μαύρη τελεία)


ΝΑΙ φανατικά στα χορταρικά σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ βάση !!!! πλυμένα και στεγνωμένα πολύ καλά !!
ΝΑΙ στα τσαγάκια που πολλοί..... χλευάζουν !!! όλο τον χρόνο τα ποτίζω τσάι "ταραξάκου" καθώς και τσάι με "ριγανη-θυμάρι-βασιλικό" κ.α. !!! 
ΝΑΙ στα μυλόξυδα σε ποτίστρες αλλά & στο μπάνιο !! άλατα στο μπάνιο ? τί είναι αυτά ? μην πετάτε τα χρήματα σας !!!! 

Οι καρδερίνες απλά θέλουν έναν καθαρό χώρο το λιγότερο 1.20 μήκος χ 40-50 πλάτος !! όχι πως δεν έχουν βγει καρδερίνες σε μικρότερα κλουβιά, αλλά αν μπορείτε να τους δώσετε το 1.20 τότε αυξάνετε σε τεράστιο βαθμό την "σωστή" αναπαραγωγή & διαβίωση τους !! 

κρατήστε "απλή" την εκτροφή καρδερίνας !!! παιχνιδάκι είναι και μην ακούτε δεξιά και αριστερά !!!! όλοι μπορούν !!!! 


Η φωλιά στρώθηκε !! σημερινές πρωινές φώτο !Ο βαθμός δυσκολίας αναπαραγωγής.... τεράστιος και επικίνδυνος όταν συνυπάρχουν καρδερίνες & καναρίνια μαζί !!  τώρα θα μου πείτε... γιατί επιμένω σε αυτού του είδος την εκτροφή όλα τα πουλιά μαζί, και όχι σε ξεχωριστά κλουβιά !!! 
Γιατί πολύ απλά θέλω να τα παρατηρώ και να τα θαυμάζω σε μεγάλες πτήσης και όχι σε μικρά κλουβιά !!! 
και όπως διαβάζεται & βλέπεται.... δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα &.... συνεχίζουμε !! Παρεπτιπτόντως μιας και αναφέρω παραπάνω την μαύρη τελεία (black spot) και λόγο του ότι κυριολεκτικά έχω δεχτεί δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες μηνύματα από πέρσι εώς και σήμερα για την θεραπεία, σας δίνω το φάρμακο και την ακριβές δοσολογία για όσους είχαν-έχουν παρόμοιο θέμα !! η θεραπεία φυσικά δεν βγήκε από εμένα (άλλωστε δεν είμαι... γιατρός) αλλά δόθηκε σε μένα από φίλο εκτροφέα που έλυσε και αυτός το πρόβλημα του μια και έξω !! 

το φάρμακο είναι το TYLAN σε δοσολογία 0.625 (κάτω από γραμμάριο) σε 250 ml νερό !!! η θεραπεία γίνεται σε 5 συνεχόμενες ημέρες, παύση 3-4 μέρες και ξανά άλλες 5 μέρες με καθημερινή αλλαγή δοσολογίας !! 
Εννοείτε ότι γίνεται η χρήση του αποκλειστικά στο θηλυκό (μυκόπλασμα στης Ωοθήκες), σε ξεχωριστό κλουβί και τουλάχιστον 2-3 μήνες πριν μπούμε σε αναπαραγωγική διαδικασία !!  

Το μόνο μειονέκτημα στο φάρμακο είναι η τιμή του.... 35 ευρώ περίπου τα 100 γρ. !!!!  
Εμ πάση περιπτώσει... πολλά έχουν γραφτεί για την μαύρη τελεία... και πολλά θα γραφτούν ακόμα !! Προσωπικά.... κατάφερα και πήρα μετά την θεραπεία 6 καρδερινάκια εκτροφής στην τελευταία κυριολεκτικά προσπάθεια τους !! Τυχαίο ??? φυσικά και ΟΧΙ !!!! 
Η ζωή στην μεγάλη κλούβα.... συνεχίζεται !!!!!